dinsdag 27 april 2010

Sacha geopereerd

Zoals jullie weten heeft sacha een ontstoken lymfeklier. Na meerdere weken antibiotica is er geen verbetering. Nu de ontsteking niet meer hard is maar week geworden is vorige week een punctie bij haar gedaan. Hier kwam uit dat het veroorzaakt wordt door een bacterie.

Om de dag moesten we terug naar het ziekenhuis en zo ook gisterochtend moesten we half 9 daar weer zijn. Sacha moest nuchter blijven want het zou mogelijk kunnen zijn dat ze zou worden geopereerd. Er was geen verdere verbetering dus is ze gisteren geholpen. ze heet in de ontsteking een draintje gekregen waardoor de smurrie naar buiten kan lopen. Na bellen van de KNO met de OK zou het dan pas om 15.30 kunnen gebeuren. Dus wachten.....

We kregen een pedagogisch medewerker omdat het voor Sacha de eerste keer is maar ook voor mij de eerste keer dat ik een operatie meemaak. Dat was wel heel fijn moet ik zeggen!! Je kon alles vragen en ze legde alles op een speelse manier met plaatjes uit. Om 13 uur kwam echter de zuster dat de OK plek had voor Sacha en het ging dus al gebeuren.

dus het circus ging beginnen... Sacha was op de kinderafdeling en dat was ook prettig voor haar. Maar ja, de OK was veel mensen, allemaal in blauwe pakken en mutsen en veel apparatuur en lampen. Hoe je je er ook op voorbereid... ik vond het heftig!! Ze ging onder gehele narcose middels een kapje. En dat vond ik ook best heffie om je kindje zo te zien wegtrekken... en dan achterlaten daar op de OK. Gelukkig duurde de operatie maar een kwartier en kon ik binnen een half uur alweer naar haar toe op de uitslaapkamer.

Ik moet zeggen dat alles eigenlijk heel goed gaat. Ze heeft gelukkig geen pijn. Morgenmiddag moeten we terugkomen en dan kijkt de KNO arts hoe het eruit ziet en als het meezit kan de drain er dan weer uitgehaald worden en kan de wond verder genezen.

Het ging allemaal best snel en je wordt geleefd op zo'n dag. We gingen om 7.45 van huis en waren om 17.30 weer terug. Sacha is vandaag weer helemaal haar zelf en dat is fijn te zien. Ik moet nog wel eens een traan laten....

Moest het gewoon met jullie delen, ook even van me af schrijven. Bedankt voor het lezen.

1 opmerking:

gea zei

valt niet mee als je kind dat allemaal mee moet maken...Ik hoop dat ze nu snel weer opknapt !!!