vrijdag 21 februari 2014

DIY Verfstaaltjes

 
Via Pinterest werd ik geïnspireerd. Een tijdje terug had ik een stapel verfstaaltjes in verschillende kleurtjes meegenomen bij de bouwmarkt. En vandaag ben ik  ermee aan de slag gegaan.

Je vindt de verfstaaltjes uiteraard bij de afdeling verf. Ze zijn er in alle kleuren van de regenboog (en gratis). En het leuke is dat ze per kleurkaart van licht naar donker gaan. Daar kan je dus leuke dingen mee maken. Ik laat een paar ideeën zien die je kan gebruiken voor je snailmail.

Neem een pons die precies per kleur kan ponsen en pons een rijtje. Ik heb een sterretjespons van de Action gebruikt. Plak de sterretjes op het zakje en klaar!

 
Daarna heb ik nog een rijtje sterretjes geponst en van een tweede verfstaaltje in dezelfde kleur ook twee rijen sterretjes geponst. Een berg sterretjes is ontstaan en we noemen het... confetti!! Strooi het in een pergamijnzakje, sluit het af met een bijpassend washitapje en klaar!Nu ga ik een klein envelopje / cadeaumapje maken van een verfstaal. Neem een nieuwe verfstaalkaart en vouw deze dubbel. Maar houd rekening met het flapje waar je het mapje mee dicht maakt. Dus hou ongeveer 1 centimer over.
Zijkanten dichtplakken met dunnen dubbelzijdige tape. Cadeautje, briefje of iets anders erin, bijpassend washitape erop en ook weer klaar!
 

3 opmerkingen:

Mirjam Schippers zei

Leuk! Ik heb ook weleens wat gedaan met verfstaaltjes, maar ze liggen nu een beetje te verpieteren in een laatje. Leuke ideetjes, kan ik vast wat mee! Groetjes Mirjam

daan s hobbyblog zei

Leuk idee classic!

daan s hobbyblog zei

Classic moet zijn claudia Hi hi