vrijdag 6 september 2013

Vrolijke snailmail gemaakt.... wie wil ontvangen?

Zoals ik in mijn vorige bericht had geschreven zou ik snel weer terugkomen met het eindresultaat. Ik heb een heerlijke snailmail gemaakt met vrolijke kleurtjes....ik hou ervan!! Bij de action had ik kleine Moleskine achtige boekjes gekocht voor een heerlijk klein prijsje van 3 boekjes voor € 0,79.
Een boekje heb ik uit elkaar gehaald (draad voorzichtig losgehaald) en de kaft overgetrokken op gekleurd cardstock. Daar heb ik een paar blaadjes uit het boekje ingedaan en zo weer aan elkaar gemaakt met naald en draad. Simpel toch?!  En superleuk, want in dit boekje ga ik de brief van mijn snailmail schrijven :-) En gezien er heel veel blaadjes in die boekjes zitten kan ik er voorlopig genoeg van maken. De kaft heb ik versierd met.... een stukje inpakpapier!

 
Bij de Hema had ik kado-envelopjes gezien. Maar daaronder lagen rollen inpakpapier.... ik dacht waarom maak ik dat niet gewoon zelf. Zo kan ik ze gelijk op maat maken voor bij mijn snailmail. Handig toch?! Nu heb ik de maat van het briefboekje iets ruimer opgemeten en daar een kado-envelop voor gemaakt. De voorkant heb ik versierd met een dollie en daarop gestempeld en afgewerkt met een strook washitape.


Om alles leuk in te verpakken heb ik van een stuk cardstock een map gemaakt. Meet de maat op van wat je ongeveer nodig denkt te hebben. Maak in het midden een rillijn en vouw het dubbel. Aan de binnenkant heb ik insteekmapjes gemaakt van het overige cardstock. De linker heb ik versierd met washitape. In de rechter heb ik een sterretje uitgeponst. Aan de bovenkant heb ik een strook brede washitape van de Hema geplakt. De voorkant van de map heb ik weer versierd met cadeaupapier en versierd met een dollie en washitape.
Ik heb met veel plezier gewerkt aan het maken van deze snailmail. Eigenlijk ben ik nog op zoek naar een snailmailmaatje die ook van deze vrolijke kleurtjes houdt en graag met mij wilt snailmailen. Dus denk jij dat jouw smaak overeenkomt met wat ik hierboven gemaakt heb? Stuur dan een mail naar scrapclaud@gmail.com of laat hieronder een reactie over.
Bedankt voor je bezoekje aan mijn blog.

3 opmerkingen:

Claudia zei

Gaaf gaaf gaaf, ik heb gemaild hoor!

Groetjes, Claudia

Diana zei

Ik stuur je binnenkort ook weer wat hoor! zit nog in de planning!

Tante Tee zei

Oh wat is het leuk geworden! Ik ben gek op sterren, polkadots en vlaggetjes en dan is rood ook nog eens mijn lievelingskleur. Echt erg leuk geworden!